Buiten Beeld Busreis op vrijdag 24 augustus 2018

Met ons project Buiten Beeld besteden we op verschillende manieren aandacht aan kunst in de openbare ruimte. We organiseren regelmatig kunstfietsroutes en scootmobielkunstroutes (i.s.m. Seniorenwelzijn) in Schiedam en excursies naar beeldententoonstellingen in Nederland, België of Duitsland. Op zaterdag 21 april j.l ging de Buiten Beeld Busreis naar museum Beelden aan Zee in Scheveningen en de Beeldengalerij in Den Haag. Op vrijdag 24 augustus organiseren de cultuurscouts van Mooi Werk nog een excursie die helemaal in het teken staat van kunst in de openbare ruimte. Dan gaan we naar Beelden op de Berg en beeldengalerij Het Depot in Wageningen.

Sinds 1976 wordt iedere vier tot vijf jaar in het unieke Belmonte Arboretum in Wageningen een grote buitententoonstelling ‘Beelden op de Berg’ georganiseerd, steeds met een nieuw thema. Deze zomer laten  tien kunstenaars in de tentoonstelling Zomersneeuw ons in Belmonte Arboretum stil staan bij begrippen als geboorte, bloei en sterven, die we als stadia van een natuurlijk veranderingsproces kunnen beschouwen.

Beeldengalerij Het Depot is een museaal podium voor de hedendaagse beeldhouwkunst en stelt daarbij de ontplooiingskansen van de kunstenaar centraal: van mensen voor mensen. De collectie beelden bestaat uit torsen en fragmenten van het menselijk lichaam.

Het volledige programma wordt binnenkort bekend gemaakt. De bus vertrekt ‘s ochtends vanaf het Bachplein in Schiedam. De begeleiding van de excursie is in handen van kunsthistorici Julia Snikkers en Ineke Hagen. De kosten voor deelname aan de busreis bedragen €40,- p.p.

Aanmelden kan al via post@stichtingmooiwerk.nl o.v.v. de namen, adresgegevens en telefoonnummer.