Busreis Noord Holland

Bezoek aan het Nollenproject in Den-Helder en beeldentuin Nic Jonk in Grootschermer.

R.W. (Ruud) van de Wint (1942-2006) had zich in 1980 teruggetrokken in het oude binnenduintje De Nollen, nadat hij het exposeren in Europese musea achter zich had gelaten. Hier concentreerde hij zich op het maken van schilderingen, beelden en bouwsels in samenhang met het duinlandschap. De Nollen werd zijn levenswerk. Van de Wint is onder meer bekend door zijn schilderingen in de Tweede Kamer en plafondschilderingen in het stadhuis van Groningen en het werkpaleis van Koningin Beatrix, Paleis Noordeinde. Daarnaast heeft hij zo’n vijfendertig sculpturen gerealiseerd die verspreid door Nederland staan. In 2002 werd een tentoonstelling van zijn werk georganiseerd in het Kröller-Müller Museum in Otterlo.
Bron: http://www.projectdenollen.nl

Na de lunch in De Nollen rijden we naar Grootschermer, waar we een bezoek brengen aan museum en beeldentuin Nic Jonk. 
In 1965 kocht de Noord-Hollandse kunstenaar Nic Jonk een oude boerderij en een stuk grond in Grootschermer. Geïnspireerd door de unieke locatie, en met behulp van zijn vrouw en zes kinderen, creëerde hij geleidelijk zijn museum en beeldentuin. In de afgelopen 45 jaar bezochten vele (bekende) Nederlanders dit culturele rustpunt, waar kunst en natuur op prachtige wijze samengaan. De sculpturen van Nic Jonk zijn duidelijk herkenbaar door de “aaibare” ronde vormen en door heel Nederland, en ook in o.a. Amerika, Italië, Spanje, Griekenland, Duitsland en Frankrijk, te bewonderen. Het veelzijdige oeuvre van Jonk, waaronder ook schilderijen, grafiek, keramiek, glasobjecten en sieraden, komt echter in museum en beeldentuin Nic Jonk het mooist tot zijn recht.
Bron: www.beeldentuinnicjonk.nl

Praktische gegevens:
8:30 uur – vertrek vanaf het Bachplein
uiterlijk 19:00 uur – terug in Schiedam
De organisatie van de excursie is in handen van cultuurscout en kunsthistoricus Ineke Hagen. U wordt in de beeldenparken rondgeleid door gidsen van de musea.

Prijs: € 30,- per persoon, inclusief reis, lunch, entree en rondleidingen. Contant te voldoen op de heenweg. Houders van de OntdekSchiedamNu pas krijgen € 3,00 korting.

Reserveren : Als u deel wilt nemen aan deze excursie, dan kunt u zich aanmelden bij Mooi Werk; tel.nr. 010-2734780, e-mail: post@stichtingmooiwerk.nl.

Kaart wordt geladen...