Busreis Overijssel

Het kunstproject Buiten Beeld in Vlaardingen is gestopt, maar de bus rijdt door. Op 22 juni reed touringcar De Vlaerdinger naar Kasteel het Nijenhuis en het Anningahof.

Museum de Fundatie bezit en beheert een omvangrijke collectie beeldende kunst die door voormalig Boymans directeur Dirk Hannema bijeen werd gebracht en later belangrijke aanvullingen kende met ondermeer de kunstcollectie van de Provincie Overijssel. Collectie en tentoonstellingen zijn te zien op twee locaties: Kasteel het Nijenhuis bij Heino en het Paleis a/d Blijmarkt in Zwolle. In maart 2012 is de nieuwe beeldentuin van Kasteel het Nijenhuis geopend. De beeldencollectie worden getoond op 4,5 hectare siertuin, grasvelden en bosgebied. Op het moment heeft het museum 70 bronzen beelden in bruikleen van het Beelden Aan Zee museum, wat samen met de collectie van het Nijenhuis een gevarieerd inzicht geeft in de ontwikkeling van de moderne beeldhouwkunst. Na de lunch zullen we het Anningahof aan de rand van Zwolle bezoeken. Dit beeldenpark is een particulier initiatief en staat geheel op eigen benen. Binnen de brede variatie aan beelden ligt de nadruk op de hedendaagse kunst. Het beeldenpark toont werk van gevestigde kunstenaars, maar maakt ook plaats voor jong talent en experiment.

De busreizen vinden plaats in het kader van de beeldentuin in Vlaardingen-West en is daardoor met name bedoeld voor bewoners uit de Westwijk. Hoewel het project Buiten Beeld dit jaar ten einde is gekomen blijven Ineke Hagen en Eric van Straaten van stichting Mooi Werk verantwoordelijk voor de artistieke invulling van de busreis. De verdere organisatie van de excursie is echter door een vrijwilliger overgenomen Marianne Ploeg; wwbbbusreis@outlook.com / 06-2243528. Ineke en Eric blijven graag betrokken om hun kennis te delen en contact te houden met het reisgezelschap.

Kaart niet beschikbaar