Kunst op de fiets! Een nieuwe kunstfietsroute op 4 juni onder leiding van kunsthistorica en gids Julia Snikkers

Op maandag 4 juni ontdekken inwoners van Schiedam tijdens een kunstfietsroute de kunst in de buitenruimte van Schiedam Noord.

Door het jaar heen organiseert stichting Mooi Werk meerdere kunstfietsroutes door diverse wijken in Schiedam. De kunstfietsroute van 4 juni wordt begeleid door kunsthistorica en gids Julia Snikkers. Zij vertelt over in het oog springende kunstwerken, maar juist ook over verborgen pareltjes. Deelnemers komen meer te weten over de kunstenaars en de gedachte achter hun werk. De kunstfietsroute is een ontdekkingstocht in eigen stad!

Een van de bijzondere werken waar de kunstfietsroute langskomt is het White Wall Project V aan de Waterweg. Dit sociale kunstwerk is gebaseerd op burgerparticipatie en combineert meerdere artistieke disciplines. Buurtbewoners worden uitgenodigd de 600 meter lange installatie te bewerken met eigen hun eigen werk in de vorm van bijvoorbeeld schilderingen, poëzie en tekeningen. De initiatiefnemers van het project geven speciaal aan deelnemers van de kunstfietsroute een toelichting op het werk.

Er wordt om 15.30 uur verzameld bij de kinderboerderij in het Prinses Beatrixpark. De route wordt afgesloten met een drankje bij de eindlocatie.

Pomp de fietsbanden op, verzamel buren, vrienden of familie en fiets mee!

Meer informatie over komende kunstfietsroutes vind je in de agenda.

Deelname aan de kunstfietsroute is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer gewaardeerd. Aanmelden kan via post@stichtingmooiwerk.nl.