Verslag van de kunstfietsroute van 4 juni

Door het jaar heen organiseert stichting Mooi Werk meerdere kunstfietsroutes door diverse wijken in Schiedam. Ook op maandag 4 juni vond weer een kunstfietsroute plaats. Onder begeleiding van kunsthistorica en gids Julia Snikkers fietsten veertien deelnemers langs in het oog springende kunstwerken en verborgen pareltjes in Schiedam Noord. Ook leerden zij meer over de kunstenaars en de gedachte achter hun werk. Een ware ontdekkingstocht in eigen stad!

Een van de hoogtepunten van de kunstfietsroute was een toelichting op het werk White Wall Project V door de initiatiefnemers van het werk. Zij vertelden de deelnemers over de gedachte achter het kunstwerk en deden een oproep om vooral zelf een artistieke bijdrage te leveren aan het werk. Na afloop van de kunstfietsroute konden de deelnemers onder het genot van een drankje met elkaar napraten.

De komende periode staan er meerdere kunstfietsroutes op de agenda:

  • Dinsdag 26 juni
  • Woensdag 29 augustus
  • Donderdag 27 september
  • Vrijdag 19 oktober

Binnenkort wordt op de website bekend gemaakt in welke wijken de deelnemers op ontdekkingstocht gaan.

Pomp de fietsbanden op, verzamel buren, vrienden of familie en fiets mee!

Naast de kunstfietsroute vinden er op korte termijn ook een aantal scootmobiel kunstroutes plaats. Op 24 augustus is de volgende Buiten Beeld Busreis.

Aanmelden voor de scootmobiel kunstroutes kan via info@seniorenwelzijn.nl . Aanmelden voor de kunstfietsroutes en de Buiten Beeld Busreis kan via post@stichtingmooiwerk.nl .