Buiten Beeld Tuinhuisje

Op zaterdagavond 22 mei opende wethouder Versluijs om 19.30 uur het Buiten Beeld Tuinhuis. In het tuinhuisje was een tentoonstelling over ruim een halve eeuw wonen en werken in de Westwijk te zien.
Na de openingshandeling gaf stedenbouwkundige Jaap van Heest een toelichting op het stedenbouwkundige plan voor de Westwijk van Willem van Tijen. En we vertoonden een film met beelden van Vlaardingen uit 1921.

Op 1e Pinksterdag, 23 mei, vond de 1e talkshow in het tuinhuisje plaats o.l.v. de Vlaardingse journalist Peter de Lange. Onze gasten waren Leo Verhart. archeoloog, en het echtpaar d Achard, bewoners van het eerste uur (sinds 1958). Tijdens de tweede Tuinhuis Talkshow op zondag 30 mei sprak Peter met Eric Hulsman en twee jonge meisjes uit de Westwijk over jong zijn in de Westwijk. Op zondag 6 juni waren Sofie Chellat en Ineke Neerdervoort te gast. Zij spraken met Peter over vakantie en thuisgevoel. Op de goed bezochte laatste Tuinhuis Talkshow op zondagmiddag 13 juni schoven diverse ondernemers uit de Westwijk bij Peter aan tafel. Na elke praatshow verscheen er een artikel van Peter de Lange in Groot Vlaardingen.

De Buiten Beeld Tuinhuis Tentoonstelling was vier weekenden lang te bekijken.
Op de zaterdagavond 12 juni vertoonden we dia s van bewoners en oude films.

Aanvullend programma:
30 mei – poppenkast Aap van Poot
30 mei Рmuziek Rutger en Salom̩
6 juni – klassieke muziek door Ensemble Archipel met Spoor van de Beesten, naar Franz Biber (voor kinderen) en een canzona (1638) van Bartolomeo de selma y Salaverde, sonate in C van G. P. Telemann en voor solo blokfluit een stuk van Jan Jacob van Eijck.
13 juni – Franse liederen Nicole Philomena

De Buiten Beeld Tuinhuis activiteiten zijn mogelijk dankzij een financiele ondersteuning van de Provincie Zuid-Holland.

De tentoonstelling kwam tot stand dankzij samenwerking met Stadsarchief Vlaardingen en Roger Teeuwen (grafische vormgeving).