Dag van de Romantische Schoonheid

De dag van de romantische schoonheid op zaterdag 13 mei 2006 werd geopend door wethouder Ben van der Velde, die samen met zijn vrouw een tochtje maakte in een Italiaanse gondel onder muzikale begeleiding van tenor Albert de Bruin. Daarna konden allerlei stellen of gelegenheidskoppels een gondelvaart maken in de singel, die speciaal voor deze gelegenheid een verhoogd waterniveau had. Vervolgens was er een optocht van het parkmeubilair dat ontwerper Roel Crul maakte met kinderen van BSO De Waaier. Oude meubels werden hergebruikt en door de kinderen met stof en verf omgetoverd tot vrolijke, romantische ‘loveseats’.

Vanuit de ‘Casco-mobiel’, een mobiele koffiekar die al eerder in de wijk te zien was, werd koffie, thee en fris geschonken en informatie over ‘Buiten Beeld’ gegeven.
In samenwerking met het projectteam van de BOS-impuls voor de Westwijk is een fotopresentatie en filmprogramma samengesteld. Onder leiding van fotograaf Sjef van Duin hebben kinderen die de BOS4kamp middagen bezochten met een digitale camera ‘de schoonheid van de bewegende kinderen’ gefotografeerd. Filmtheater Het Zeepaard heeft daarop aansluitend enkele voetbalfilms geprogrammeerd die gratis te bezoeken waren in de daarvoor beschikbaar gestelde kerk aan het Erasmusplein.

Een verrassend programmaonderdeel was de modeshow van Marokkaanse kleding met Marokkaanse thee en koekjes. Erg gezellig ook was de picknick. Mede dankzij sponsoring van de nabij gelegen Albert Heijn kregen de bezoekers van de beeldentuin een picknickkleed, die als knapzak was gevuld met eten en drinken. De rest van de avond werd gevuld met het Open Podium en een muziekprogramma met optredens van o.a. Anne Nobel (winnaar Vlaardings Songfestival) en Debbie Buisman (begeleid door Nicolette Klein), mannenkoor Çagdas Kültürevi Erkekler Korosu en diverse bands van Popschool Opmaat.