Dierendorp

Het Buiten Beeld Dierendorp staat sinds mei 2010 in de Heemtuin. In een aantal van de nestkastjes zijn webcams geplaatst.

Klik op de onderstaande links;
Webcam luchtdieren
Webcam bodemdieren
(Volgens de medewerkers van de Heemtuin kan dat nog wel even duren, vogels gebruiken vaak de hele winterperiode om een geschikt huisje te vinden. Insecten zijn minder kieskeurig.)

In aanloop naar het nieuwe beeld voor de beeldentuin organiseerde Buiten Beeld, met financiele steun van het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. en i.s.m. de Heemtuin en kunstenaar Alphons ter Avest, een kunsteducatief programma waarbij leerlingen nestkasten bouwden. De inspiratiebron voor de Dierendorp-workshop is het beeld dat Alphons heeft ontworpen voor de beeldentuin; een Offerboom. In de 12 meter hoge aluminium boom, die in het water komt te staan, zijn gaten geboord, waardoor er dieren in kunnen huizen. Het kunstwerk is dus een soort dierenhotel.

Alphons gaf de workshop zelf samen met collega-kunstenaars Karel van der Eijk, Eric Hulsman en Roel Crul. Deelnemende leerlingen waren de groepen 6 van de Prins Willem Alexanderschool, de Van Houteschool en de Schakel.

De prachtige dierenhuizen (bekijk vooral de foto s even!) zijn samengesteld als dorpjes voor diverse dieren en in de nabijgelegen Heemtuin geplaatst. Op 28 april openden vier leerlingen, samen met de burgemeester, het Dierendorp door drie egeltjes uit de egelopvang in Hoek van Holland in het Dierendorp neer te zetten.