Reizende tentoonstelling

‘Wat maak je me nou’ in de supermarkt.

Door Jacky van Buuren

‘Waar kan ik me inschrijven voor zo’n workshop?’ maar ook: ‘Moet dat allemaal van mijn belastingcenten?’ De meningen over de reizende tentoonstelling ‘Wat maak je me nou’, zijn bij de Albert Heijn in de Westwijk duidelijk verdeeld. Gelukkig kijken de meeste bewoners van de Westwijk iets verder dan hun neus lang is, ze zijn wel wat gewend en reageren laconiek of enthousiast:

Sonja werkt in de supermarkt en is positief met grote haast: ‘Leuk hoor, maar nu moet ik rennen, dag!’
Andrew was toevallig in de buurt en vindt het ‘wel leuk als decoratie voor in de woonkamer.’
Yvonne doet het denken aan gerecycled afval en vindt het ‘leuk voor een ander maar niets voor mij.’
René vindt er samen met Wilma geen bal aan.
Lia bezoekt graag musea en vindt dit een prima initiatief. Wil zelfs wel meedoen, maar ‘dan alleen ’s avonds, anders is het te druk’.
Sander woont ook in de Westwijk, is enthousiast en vooral geïnteresseerd in fotografie. Heeft het ontzettend druk, maar zou anders wel meedoen.
Emine woont haar hele leven al met veel plezier in de Westwijk, vindt het heel apart en leuk om naar te kijken. Heeft helaas zelf geen tijd om te knutselen. ‘Het is weer eens heel iets anders, zo in de supermarkt.’
Jasper loopt er eens nieuwsgierig omheen en vindt het goed om mensen met elkaar in contact te brengen, de wijk op te pimpen maar heeft zelf weinig met kunst. Fotografie en films hebben zijn volle aandacht. Hij houdt er ook niet van samen met anderen iets te doen…

Ja, dat is ook best spannend. En druk hebben we het allemaal. Tijd voor iets anders dus. Ben je eenmaal met de busreis mee geweest en heb je een workshop gevolgd? Dan ben je ‘om’.

De Reizende Wat maak je me nou? Tentoonstelling was te zien ;
26 mei tot 1 juni Het Valkenhof
2 tot 7 juni MCD, Dirk de Derdelaan
9 tot 14 juni Albert Heijn, W. Beckmansingel
16 tot 21 juni HBWprojecten, Floris de Vijfdelaan
23 tot 27 juni Wijkcentrum de Telder, Prof. Telderstraat

Het expositiemeubel werd gemaakt door Vorm & Ruimte (Roel Crul).